Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halvarsson slog till på Gotland

Blott 14-årige östersundskillen Erik Halvarsson slog till en suverän insats i debuten på Gotland Grand National.

Av nära 3000 deltagare slutade han på en 316:e plats.

Tvådagarstävlingen på Tofta skjutfält på Gotland är en av världens största inom endurosporten. Den har körts på Alla Helgons Dag sedan 1984.

Tidigare avgjordes tävlingen under svåra förhållanden, men på senare tid har arrangörerna anpassat det för att fler ska kunna delta.

I dag kör man i tre timmar på en bana som mäter 2.2 mil per varv. Man har också inrättat en Lilla GGN för ungdomar upp till 16 år.

Halvarssons insats är ytterst anmärkningsvärd. Det faktum att han fortfarande är bara 14 år gör att han är på vippen att inte få delta i tävlingen.

– Reglerna säger att minimiåldern är 15 år. Du måste fylla 15 under samma år som tävlingen genomförs. Erik fyller i slutet av december, berättar pappa Conny.

Som debutant och den yngste föraren i startfältet fanns förstås inga som helst förväntningar på några topplaceringar. Fältjägarkillen vill dock annorlunda.

Halvarsson visade ingen respekt utan körde ifrån mängder av seniorer och juniorer. När krutröken lagt sig hade 14-åringen gått i mål på en imponerande 38:e plats av cira 150 nordiska förare i juniorer elit.

Den totala siffran blev 316:e plats av cirka 3000 förare.

Kanske hade det blivit ännu bättre om inte bromsarna havererat i slutet. Erik hann med fem varv.

– Erik spelar innebandy och kör enduro på somrarna så han är vältränad, men visst är det en jättestark insats, menar Conny.

Fältjägarna och Krokom hade totalt ett tiotal förare med.