Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsovåfflor

Riktiga hälsovåfflor gjorda av bland annat dinkelmjöl och havrekli. Jättegott alternativ till vanliga våfflor!

Annons

8 personer

100 g smör

3,5 dl dinkelmjöl

1 dl havrekli

1,5 dl rostade solroskärnor

1 dl linfrö

2 krm salt

1 tsk bakpulver

4,5 dl Arla® mjölk

2 ägg

Tillbehör:

250 g keso

4 dl blåbär

Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, kli, frön, salt och bakpulver. Vispa i mjölk, ägg och smör till en slät smet. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna. Servera dem direkt med keso och blåbär. Receptet kommer från Arla.