Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsocentral i länet utmärker sig

Gäddede hälsocentral är bäst i landet på att informera sina patienter varför de inte får träffa doktorn på utsatt tid.

Det visar den årliga patientenkäten kring landets hälsocentraler.

Gäddede hälsocentral mer än fördubblade sitt resultat från 20 till 57 poäng. Det är bäst i landet.

"Vi tog upp frågan på en arbetsplatsträff, utifrån 2012 års resultat av patientenkäten, och kom överens om att bli bättre på att informera patienterna. Vad vi gjort är att vi nu, så fort det blir förseningar, börjat gå ut i väntrummet och berätta för patienterna varför de får vänta. Det behöver inte vara svårare än så, men är naturligtvis enklare för att vi är en liten enhet", säger Barbro Blom, enhetschef på Gäddede hälsocentral i ett pressmeddelande.

De övergripande resultaten för länets hälsocentraler visar på förbättringar jämfört med året innan. Backe ligger fortfarande högst.

Krokoms närvårdsområde har förbättrat sig mest, tätt följt av de privata hälsocentralerna.

Fler än tidigare kunde också tänka sig att rekommendera sin hälsocentral.

"Det är positivt att se att man vill rekommendera sin hälsocentral till andra och att fler är nöjda med väntetid till besöket än tidigare, trots mycket oro kring primärvården i höstas då enkäten genomfördes", säger Olle Christmansson, chef för länets primärvård i ett pressmeddelande.

Men det finns fortfarande förbättringsområden som möjlighet att påverka datum och tid för besök och att faktiskt få träffa samma läkare vid sina besök på hälsocentralen.

"Att resultaten kring att få träffa samma läkare visar på försämringar är inte så konstigt. Vi har förlorat flera läkare under året. Just nu ser vi dock en ökning av antalet läkare igen, Det ger hopp inför framtiden", avslutar Olle Christmansson