Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallicken sålde frun på hotell i Östersund

Den 39-årige man som misstänks ha förmedlat hundratals sexköp bokade in sin egen fru på ett hotellrum centrala Östersund.

När polisen började nysta upp kopplerihärvan hade man fått uppgifter från kriminalunderrättelsetjänsten att en kvinna åkt från Sundsvall för att träffa kunder i Östersund.

Spåren ledde till ett hotell i centrala Östersund som sattes under bevakning.

– Det blev inledningen till hela den omfattande utredningen och att den görs av polisen i Östersund, säger Ulf Berg som är utredare inom enheten för grova brott.

I samband med spaningarna mot hotellet dök en afrikansk kvinna upp. Polisens vidare efterforskningar visade att den misstänkte 39-årige hallicken bokat och betalat för rummet.

Priset för sexköp var 2 000 kronor för en timme och 1 500 för en halvtimme.

– Under det fortsatta spaningsarbetet visar det sig att kvinnan är gift med den man som nu är misstänkt för grovt koppleri i hela utredningen, konstaterar Ulf Berg.

Efter den inledande fasen började ett allt tydligare mönster avteckna sig där den 39-årige sundsvallsbon varit i centrum för en sexhandel som är bland den mest omfattande som avslöjats i landet.

Åklagare Anna Uddenberg har utredning som visar att mannen via sajter på internet annonserat ut fem kvinnor för sexuella tjänster, skaffat kunder samt inkasserat ersättning och tagit hand om en del av pengarna själv.

– Han har varit en klassisk hallick och vi har fått fram att han haft fem kvinnor som prostituerat sig. Genom annonserna och att han själv haft ett visst kontaktnät har kunder förmedlats, säger Anna Uddenberg.

Den bild polis och åklagare fått fram av verksamheten är att kvinnorna har åkt runt på olika orter. Där har de träffat kunder på olika hotell och i en del fall har kvinnorna åkt hem till männen.

39-åringen var sjukskriven för utbrändhet men hade ett annat liv vid sidan om lagen.

– Han har tjänat en stor summa pengar och levt ett flådigt liv där han spelat på kasino och varit ute på krogen, säger Anna Uddenberg.