Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallick dömd till fängelse

Ett års fängelse för koppleri blev domen för den 39-årige mannen från Sundsvall.

Annons

Inledningsvis konstaterar tingsrätten i domen att det är utrett att fem kvinnor, målsägandena, haft tillfälliga sexuella förbindelser mot ersättning.

Det står också klart, genom 39-åringens, egen berättelse att han främjat verksamheten dels genom att låna ut sin bostad för prostitution och dels genom att sköta annonsering för sexuella tjänster samt förmedla kontakter mellan kunder och kvinnorna.

I domen fastställs även att mannen fått viss del av intäkterna och rätten menar att det är styrkt, genom av varandra oberoende källor, att mannen tagit 500 kronor per kund från kvinnorna.

I domen står "NN:s främjande av verksamheten och det ekonomiska intresse han haft i den har varit av sådan art att han haft ett påtagligt inflytande över verksamheten".

Åklagaren ville att mannen skulle dömas för grovt koppleri.

Tingsrätten anser att det finns starka skäl som talar för att verksamheten bedrivits i större omfattning, men det går inte att ställa "utom rimligt tvivel" att omfattningen varit så stor att det kan bedömas som grovt. Det finns också osäkerhet kring hur mycket pengar han faktiskt tjänat på verksamheten.

Straffvärdet bedöms därför vara ett års fängelse för koppleri av normalgraden.