Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hällesjö-Håsjökören

Församlingshemmet i Västanede fylldes till sista plats av förväntansfulla ortsbor inför körens vårcafé den 25 maj. Sångprogrammet inleddes med en glad ”Jamtjojk”, skriven av körens nya ledare, Marie Källström. Därefter följde en rad av mer eller mindre kända körsånger i olika arrangemang. Publiken applåderade, uppenbarligen nöjda.

Flera av körmedlemmarna framförde solonummer, Stig Grapesjö sjöng ”Plötsligt en dag” och ”Visst är det bätter, men int' är det bra” av Allan Edwall. Maria Winger sjöng ”Bedårande sommarvals” av Hans Alfredson, Tage Danielsson och Toots Thieleman, Eva Fagerberg och Karin Holmberg ”Visa i Molom” av Alf Hambe, Martti Westman ”Se svarta böljans vita drägg” av C.M. Bellman samt ”Heidenröslein” av Franz Schubert. Marie Källström sjöng sin egen visa, ”Vi ser på solen”.

Som grädde på moset spelade den eminenta byorkestern ”Tjytjala hot five” en rad svängiga låtar som fick både kören och publiken i gungning. Körsångarnas lotter gick åt som smör i solsken och deras egenhändigt bakade bullar och kakor till kaffet likaså.

Som avslutning sjöng kören ”Min plats på jorden”, med text av Py Bäckman.

Det var en härlig kväll!