Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hållands folkhögskola

Hållands folkhögskola höll årsmöte den 25 april i samband med EFS Mittnorrlands distriktskonferens i Örnsköldsvik.

Verksamhetsåret kan stolt visa upp resultat av ett framgångsrikt arbete på flera områden i organisationen. Verksamheten synliggörs genom kursverksamhet och olika arrangemang som erbjuds både för ortens boende och människor från hela Sverige. De långa kurserna lockade sammanlagt 153 kursdeltagare under höstterminen 2009.

Nytt för året var en sommarkursvecka där utbudet av många olika kurser lockade familjer och deltagare i alla åldrar. Må bra, flugfiske, bokbinderi, tovning, natur och kultur i Jämtland och bibelskola samt Galet-för barnen lockade drygt 50 deltagare.

Året har präglats av att utveckla och fördjupa begreppet kvalitet med betoning på hållbar utveckling. Detta spänner över samtliga verksamhetsområden för att erbjuda ett utbud, en utbildningsmiljö och arbetsplats med attraktiv kvalitet. En stor investering på 4 miljoner har gjorts genom bergvärmeanläggning samt andra energibesparande åtgärder.

Årsmötet 25 april kunde konstatera att de ekonomiska målen för skolan uppnåtts och därmed fastställa ett positivt resultat på 374 000 kr för verksamhetsåret. Överskottet avsätts för kommande investeringar. Måldokument för framtiden visar på utmaningar för att uppfylla riksdags, folkbildningsrådets och huvudmans (EFS) mål och syften. En nybildad framtidsgrupp har i uppdrag av styrelsen att kartlägga och analysera möjligheter och riktningar för att utveckla Hållands folkhögskola till en folkbildningsaktör att räkna med.

Under årsmötet avtackades Märtha Edström efter 19 års engagemang i styrelsen. Styrelseordförande Greger Larssons goda ledarskap uppskattades från Hållands folkhögskolas ledning. Styrelsen förnyas genom Andreas Holmberg, Örnsköldsvik och Ann Christin Alexius, Järpen som ordinarie ledarmöter. Susanne Moänge, Järpen omvaldes. Som ersättare omvaldes Sandra Lund, Sara Kristjansdottir, Östersund och Hans Mikaelsson, Frösön.

Årsmötet präglades av tacksamhet för alla insatser under verksamhetsåret samt optimism inför framtiden!