Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där, Ronny Dahl, hur känns det veckan innan VM i armbrytning?

Med en vecka kvar till VM i armbrytning som avgörs i Vilnius, Litauen, så kontaktade TH Härjedalens starke man, Ronny Dahl.

– Jo tack, jag känner mig faktiskt stark och det var det ganska länge sedan jag gjorde. Jag tror att formen finns.

Hur värderar du dina chanser?

– Personligen tror jag inte att jag har någon stor chans alls till medalj men det beror även mycket på lottningen.

Men du kom ju trea och fyra i EM, borde inte det räcka en bit eftersom många från de forna öststaterna var med och de dominerar ju armbrytningssporten?

– Det är många anmälda som jag inte har någon koll på alls. Det är tävlande från USA, Kazakstan, Egypten och många andra länder som kan vara farliga.

Du har haft lite problem med höger handled, hur är läget med den?

– Det blir en låsning då två senor lägger sig över varandra. Det ska inte vara någon fara men det känns rätt otäckt när det klickar till mitt i en match. Tydligen går det inte att göra något åt.

När åker du och när börjar tävlingarna?

– Tävlingarna för min del är på fredag och lördag nästa vecka men jag åker till Vilnius redan på söndag. Innan vi tävlar så är det junior och veterantävlingar så de flesta som är med i landslaget kommer att vara på plats och heja.