Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Richard Frantzén

/

Du spelar bas i hårdrocksgruppen Babylon Bombs som precis publicerat en ny video på Myspace.

Annons
Du spelar bas i hårdrocksgruppen Babylon Bombs som precis publicerat en ny video på Myspace. Helt och hållet inspelad med Nikon D90.

Varför valde du att spela in videon med en D90?
Jag är en hobbyfotograf som till vardags jobbar med videoredigering. Som foto- och videofantast älskar jag att video börjar komma in i DLSR-världen. Som D90 till exempel. Den är enkel att hantera och det är fantastisk att man nästan direkt "out of the box" får en filmkänsla som jag tycker att Canons motsvarighet saknar. Jag har genom jobbet tillgång till en HD-videokamera (som kostar tio gånger så mycket som D90), men för att få samma filmkänsla som en D90 måste man hyra till dyr extrautrustning.
Eftersom vi inte hade någon budget var D90 ett självklart val. Och genom att jag fotar sen tidigare har jag ett par objektiv. Så allt föll sig naturligt.

Vilka objektiv använde du?
Jag använde Nikkor 12-24mm, Nikkor 50mm och Nikkor 35mm. På 50mm har jag använt ett ND8 filter för att kunna hålla nere bländaren för kort skärpedjup.

Var det något som inte var fantastiskt?
Det som är riktigt värdelöst med kameran är ju - som de flesta vet vid det här laget - att det saknas manuella kontroller i videoläget.
Det genererar såklart en hel del trubbel för att få till den looken man vill. Men med lite trix med auto-exposure-lock så går det.
Problemet blev när jag som kan kameran skulle bli filmad. Jag fick ha en snabbkurs i cinematografi och hur man hanterar en kamera till de andra bandmedlemmarna.

Har du hunnit få någon respons på videon?
Ja, jag har faktiskt fått riktigt bra respons på videon över hela internet. Folk hälsar att videon är ett bevis på att video har kommit för att stanna i DLSR. Annars är man imponerad över att man med så små medel kan få till en video som ser så pass bra ut.
Och min mail på myspace, på olika forum och överallt annars dom hittar mig blir nerbombad av folk som vill veta i detalj hur jag fått till det så bra med en sketen liten D90. Och det är självklart kul!

Titta på videon här: www.myspace.com/babylonbombs

 


/Amy Lagerman

Mer läsning

Annons