Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Reidar Eriksson ...

/

... revypappa i nya gänget Fler än färre som spelar sin föreställning ”Dubbelt så få” på Storsjöteaterns studioscen på onsdag kväll.

Annons

"Dubbelt så få" hade premiär på Orrvikens bygdegård den 5 februari och tydligen gick premiären bra eftersom ni nu satsar på att ta revyn till stan?

– Ja, vi fick ett jättebra gensvar och stående ovationer.

Har ni spelat fler föreställningar sen dess?

– Nej, den på Storsjöteatern på onsdag blir nummer två. Men efter det är det meningen att vi ska ut och turnera. Vi har bokat in några orter i länet och fler är på gång.

– Vi satsar på en liten och smidig uppsättning som är lätt att resa runt med och som passar på små scener som bygdegårdar och föreningshus. Det ska vara enkelt och billigt att anlita oss och inget stort risktagande för arrangörerna.

Hur vill du beskriva "Dubbelt så få"?

– Det är en typisk nummerrevy. En del aktuellt, en del inaktuellt. Mest skratt men lite allvar också.

Har du skrivit alla texter?

– Jag har skrivit det mesta men inte allt. En del har jag köpt in eller bytt till mig från andra revysällskap, och en del har tjejerna i ensemblen – Anna Frisk, Magdalena Sätter och Viktoria Sätter – skrivit.

Vilka är det mer som medverkar?

– Patrik Zetterman och Nils-Johan Söderberg skådespelar. Kent Nilsson, Hasse Schönberg och Assar Danielsson står för musiken.

Räknar du med att "Fler än färre" ska bli ett långlivat revygäng?

– Ja absolut, det här är ett gäng som kommer att fortsätta jobba ihop. Vi är redan långt fram i planeringen för nästa revy.

Mer läsning

Annons