Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där...Per Norbin

Musiklärare på Lugnviksskolan, som har startat en Facebookgrupp för en folkomröstning i Kulturhusfrågan.

Varför har du dragit i gång det här?

– Jag blev lite trött på att man aldrig kommer fram till något konkret. När resultatet från Kulturhusutredningen presenterades förra veckan kändes det mer som om det var politikernas personliga åsikter och inte resultatet av en demokratisk process som redovisades. Jag vill framhålla att jag startade Facebookgruppen för att se om det finns något intresse för en folkomröstning eller inte – inte för att se om det finns ett intresse för ett kulturhus. Den frågan driver redan Startskott, även om jag stödjer dem.

Vilken respons har du fått hittills?

– På drygt ett dygn har 630 personer gått med i gruppen. För att politikerna ska ta ställning till om en folkomröstning ska hållas krävs att tio procent av kommunens invånare, alltså runt 5000 personer, trycker på Gilla-knappen.

Men alla har ju inte Facebook?

– Nej, och vi har funderat på att göra traditionella listor också, men det återstår att se. Vi återkommer om det i så fall.

En folkomröstning är ganska kostsam. Tycker du att frågan har en sådan dignitet att vi alla ska kosta på en folkomröstning?

– Ja, det tycker jag. Det är en stor fråga som rör alla människor i länet. Tar man beslutet om att bygga ett kulturhus kommer den ekonomiska omsättningen att bli rätt stor. Man kan också ta ställning till hur mycket det har kostat hittills.

Vad hoppas du på att uppnå?

– Ett resultat. Blir det ett ja är det ganska givet vad kommunen bör göra. Blir det ett nej skulle historien kunna få ett slut. Då måste de som vill ha ett kulturhus kanske hitta andra vägar att gå.