Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Mikael Rahm…

/

…som gör rollen som Jocke i filmen "Låt den rätte komma in" med premiär på fredag.

Annons
Hur är läget?
- Det är bara bra. Just nu ligger jag i Stockholm och väntar på att få gå på filmpremiär på Café Opera med mina döttrar.
Vem är din karaktär "Jocke"?
- Jocke är en alkis som umgås med sina suparkompisar. Jag spelar troligen ett av offren, om jag inte är bortklippt (Skratt) Det är väldigt mycket hemlighetsmakeri med den här filmen så jag får faktiskt inte berätta så mycket mer. Det skulle bli för avslöjande.
Hur var det att jobba med regissören Tomas Alfredsson?
- Det var guld. Vi funkade väldigt bra ihop. Han är en regissör som säger vad man som skådespelare ska göra. Inte vad man inte ska göra. Det går jättebra att filma för mig just nu. Det beror väl på min otroliga charm och spelglädje antar jag.
Hur ser du på skräckfilmen som genre?
- Jag gillar inte våld och skräck, ändå är det mest det jag jobbar med just nu.
Det är inne med vampyrer i år. De finns med både på film, i tv, i modet och så vidare. Vad tror du det beror på?
- Ja, vad beror det på? Det är en intressant fråga. Jag tror att många människor befinner sig i ett läge där de inte tror på så värst mycket. I en empatilös tid blir det lätt så att vi förvandlar oss själva till blodsugande varelser.
Vad skrämmer dig mest personligen?
- Miljön och uranborrningen i Jämtland.
Vad har du på gång härnäst?
- Den 10 november skulle Beppe Wolgers ha fyllt 80 år. Det firar vi med en konsert i Tyska kyrkan i Stockholm. Annars hoppas jag på ett möte med Estrad norr eftersom jag vill jobba hemma i Jämtland.
Annons