Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där Jesper Lindgren...

...arrangör och producent för skivan "Vi är alla ÖFK" som släpps på Cuprum på lördag kväll. 

Varför har ni spelat in den här skivan?

– Det enkla svaret är: för att hylla ÖFK och Östersund. Östersund är en av Sveriges vackraste städer och ÖFK är på väg upp i Allsvenskan, en riktig bragd.

Samtliga artister har koppling till länet. Vilka medverkar?

– 220 Volt, HP Burman, Mia Kempff, Lars Vegas Gustafsson, Smalare än Tord, Björn Gidlund, Velvet Insane och Håkan Borgsten and the Konstgräs. Det är jätteroligt att HP Burman gör en comeback!

Hur tycker du att skivan blev?

– Jag känner mig nöjd, musikstilen är väldigt spridd och passar alla. Det är rockigt, akustiskt, bluesigt, countrydoftande och allt där emellan.

Är alla låtarna nyskrivna?

– 220 Volt och Mia Kempff har spelat in låtar som de tyckte passade temat, men de andra är nyskrivna. Allt är nyinspelat.

Du är själv gitarrist i bandet Velvet Insane som också medverkar på skivan. Hur tolkade ni ÖFK?

– För oss är ÖFK en bild av kämparglöd, precis det som Velvet Insane står för. Vi har haft lite motgångar men de börjar släppa nu. I höst ska vi turnera både i Sverige och Europa. 25 oktober släpper vi vår nya ep på Plaza i Östersund.

Vad händer under kvällens releasefest?

– Velvet Insane finns på plats och så kommer flera av de andra artisterna i spridda skurar. En dj kommer att spela skivan och annan musik.

Tror du att fansen kommer att sjunga allsång på läktaren nu?

– Absolut! Det finns flera låtar med starka rytmer, som verkligen sätter sig. ÖFK får självklart välja själva vilka de vill köra under matcherna.