Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där Emil Grudemo El Hayek ...

... som ska spela huvudrollen i Arnljjot på Frösön till sommaren.

Vem är Emil Grudemo El Hayek?

– Jag är 33 år, född och uppväxt i Norrköping och numera bosatt i Stockholm där jag studerar litteraturvetenskap och dramatisk gestaltning på Södertörns högskola.

– Tidigare har jag gått skådespelarutbildning på Katrinebergs folkhögskola och bland annat spelat med en fri teatergrupp i Halmstad i några år.

– I sju somrar har jag också arbetat som skådespelare på Jamtli Historieland i Östersund.

Var det så du kom i kontakt med Arnljot?

– Ja, redan första sommaren där uppe förstod jag att Arnljot är något stort. När jag gick för att se föreställningen första gången var jag inte riktigt beredd på vilken storslagen helhetsupplevelse det skulle bli. Platsen, naturen, så många människor på scen, så lång tradition – det var fantastiskt.

– Redan då tänkte jag att "rollen som Arnljot vill jag göra en dag".

Och nu är rollen din – hur gick det till?

– Jag såg att den var ledig och att det skulle bli audition i höstas. Då kändes det naturligt att gå dit och söka den. Och det gick ju bra.

Har du några tankar om hur du vill göra Arnljot?

– Jag försöker faktiskt hålla mig borta från sådana tankar så mycket jag kan. Jag vill inte snöa in på någonting innan jag har träffat ensemblen och den nya regissören. Vi är många som ska var med i föreställningen och vi ska skapa den tillsammans.

Förbereder du dig på något annat sätt?

– Jag har faktiskt inte läst det senast omarbetade manuset utan bara P-B:s originalversion.

– Och så har jag börjat anlägga skägg!

Åsa Eriksson Ahnfelt