Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där ...

Ulf Andersson, från Orrviken, aktuell med deckaren "Vit slöja".

Vad handlar boken om?

– Domaren Karl i Stockholm får ett brev från sin bror Sven hemma i Östersund. I brevet talar Sven om hur han vill bli begraven och Karl börjar förstå att brodern lever under dödshot. Strax därefter ringer polisen och berättar att brodern har hittats mördad i Ljusdal. Nycklarna till mordgåtans lösning finns i en låda med osammanhängande berättelser skrivna av Sven.

Vad läser du helst själv?

– Precis allt, men en stor förebild är naturligtvis Sherlock Holmes. En annan är Kerstin Ekman. Precis som i hennes serie "Vargskinnet" låter jag en av karaktärerna i "Vit slöja" prata jamska hela tiden.

Är "Vit slöja" din första bok?

– Nej, min första deckare "Valrossen" kom redan 1996 och handlar om landstingets dataupphandling. En gång i tiden jobbade jag som fastighetsingenjör inom landstinget och vet att det var lite si och så med den.

Varför dröjde uppföljaren nästan 20 år?

– Eftersom jag är pensionär och sitter hemma i Orrviken och skriver behöver jag inte ha så bråttom. Skrivlusten kommer i skov och nu fick jag ett ryck. Jag skriver främst för att det är roligt!