Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där...

... Viktor Hansson, som avslutade vårsäsongen i division 1 södra hos Motala med en tung förlust mot Utsikten med 2–3 – hur är läget?

– Jo, tack det är bra, men det var väldigt tungt att tappa 2–0. Samtidigt är det här fotboll. Sånt har hänt förut och kommer att hända igen.

Du får i alla fall spela en hel del?

– Ja, frånsett när jag blev skadad i ljumsken och var borta några veckor har jag fått spela. Känns skönt att visa att jag verkligen håller i division 1.

Det måste vara härligt att få spela efter alla år på bänken i Östersunds FK – eller hur?

– Ja, det är tacksamt. På sju-åtta år blev det bara tolv serie- eller cupmatcher med ÖFK. Det är förstås inte bra.

Skulle du, med facit i hand, ha gått till en annan klubb tidigare?

– Jag tror det. Att spela matcher är det viktigaste för att utvecklas. Motala är ett bra steg. Dessutom är division 1 södra en väldigt bra serie om man vill bli upptäckt. Det är alltid talangscouter på matcherna eftersom avstånden är så korta i södra Sverige.

Det verkar som att du trivs i din nya omgivning?

– Ja, allt är jättebra. Resultatmässigt kunde det ha gått ännu bättre också (Motala är sjua, åtta poäng från kval till superettan), men vi förlorade tre på raken och tappade en del. Men vi är nykomling och klubben satsar på att etablera sig i serien. Senast Motala var i division 1 åkte de ur direkt.

Motala som klubb då?

– De vill uppåt. Dessutom har de en historia som är bra. Klubben har varit i Superettan tidigare, 2001 och har även haft en Guldbollsvinnare (Gösta Löfgren, 1955). Själva arenan håller på att fräschas upp. Efter sommaruppehållet har vi en ny läktare klar för 2 000 åskådare.

Jobbar du vid sidan av fotbollen?

– Ja, jag vill bli ICA-handlare och har fått jobb på en ICA-butik. Det känns rätt att tänka på tiden efter fotbollen. Jag vill inte börja från noll när jag har slutat spela

Vad säger du om nivån på division 1 södra?

– Det är som i norrettan. Vissa lag tjongar och slår långt, andra spelar "possession-fotboll". Jag har blivit mycket imponerad av Qviding och Halmia, men även Örgryte är bra.