Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där...

... Leif Widegren (tränare i IFK Östersunds herrlag) – hur är läget?

Annons

– Tack bara bra. Men det känns tomt att det är uppehåll i fotbolls-VM.

Hur är det med din roll i IFK – håller du på att trappa ned?

– Nej, då. Tvärtom. I höst ska vi göra en grej. Det kommer att bli mer "Leffe". Jag ska stå mer i förgrunden. Jag ska kliva in på bänken och vara där tillsammans med Adam (Mattiasson).

Varför då?

– Vi är med där uppe (i toppen av division 2 Norrland) och med bara sju poäng upp (till serieledande Piteå) har vi en chans. Fotboll går ut på att vinna och jag tycker att vi är ett lag för toppen. Vi måste försöka att ta oss högst upp.

Du menar att ni mobiliserar och satsar på att vinna serien?

– Ja, det är målet. Jag tycker att vi är ett lag för toppen. Vi har den bästa truppen i serien. Vi ska inte vara nöjda över att vara fyra-femma. Fotboll går inte ut på att delta utan på att vinna, ha-ha!

Vilken roll får du när du kliver ned på bänken?

– Jag är fortfarande huvudansvarig i IFK, men det håller förstås inte att vi ska ha två röster från bänken. Det är Adams röst som kommer att höras. Sedan ska vi förstås diskutera.

Kommer ni att bygga vidare på samma trupp även i höst?

– Ja. Det finns en tanke på att eventuellt ta tillbaka Isse (Strömstedt, från Brunflo) och Anders Eriksson från Frösön, men det viktigaste för dem är ändå att de får spela matcher. Det gynnar inte deras utveckling att de kommer upp till oss och bara får spela några matcher, så vi får se hur det blir.