Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där

/

Erik Morell, frontman i bandet som hyllar Johnny Cash: Johnny Kontant and the Tennfield Two, som spelar på Gamla teatern i kväll.

Annons

Vilka är ni?

– Vi är från Dalarna och jag spelar vanligtvis under namnet Billy Opel. Vi har fått väldigt bra respons för Kontant-grejen. Johnny Cash är en stor favorit för oss alla i bandet. Vi växte upp med honom och våra föräldrars LP-skivor. Han står för en slags enkelhet som ändå räcker hur långt som helst.

Vem kom på bandnamnet?

– Det gjorde vi tillsammans, men vi har faktiskt funderat på att byta eftersom många tar det som ett hån mot Johnny Cash. Så har vi aldrig tänkt, vi ville bara ha ett svenskt namn.

Johnny Cash har varit i ropet länge nu. Vad är det som fascinerar så mycket med honom, vid sidan av hans musik?

– Han är en av de där gamla artisterna som är så där mystisk. Folk blir intresserade av sånt, när man måste forska lite för att hitta någon information. Dagens kändisar har inte riktigt det där, eftersom de visar upp sina liv i tidningarna hela tiden.

– Texterna gör också mycket givetvis. De handlar inte bara om blaha, blaha, utan har nyanser och speglar underliggande saker. För mig betyder låttexter jättemycket.

Om du skulle träffa honom i dag. Vad skulle du då fråga honom om?

– Jag vet inte vad jag skulle vilja fråg a. J ag skulle nog hellre vilja sätta mig ner och skapa musik tillsammans med honom.

Vad händer på Gamla teatern i kväll?

– Det blir fokus på en tidig Johnny Cash från 60-talet. Vi får hoppas att det blir jättebra.

Mer läsning

Annons