Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där

/

... Miss Li som spelar på Gamla teatern i Östersund i kväll.

Annons

Du rivstartade din karriär med tre album inom loppet av ett år och meddelade att du skulle ta det lite lugnare i fortsättningen. Vad var det som gjorde att du ändå bestämde dig för att ge ut en fjärde skiva?

– Jag hade så mycket material som jag inte ville sitta på. Egentligen hade jag tänkt vänta till i höst, men som vanligt tänker jag inte efter riktigt, utan handlar bara. Men jag tycker själv att jag har tagit det mycket lugnare, det är ju bara en platta, ha ha.

Vad skiljer ”Dancing the whole way home” från de tidigare albumen?

– Den känns mer modern och är ett steg mot ett nyare sound, vilket är ett medvetet val. De förra skivorna har ju varit väldigt retro, inspelade precis som de är, helt oförskönade. Nya plattan är inte heller så naiv utan är mer eftertänksam och genomarbetad.

Var får du all energi av?

– Vet inte. Ibland tycker jag att jag har väldigt lite energi och ibland bubblar det liksom bara ut. Jag gör inget särskilt för att hitta inspiration, det händer så mycket i mitt liv och jag är konstant ganska känsloladdad. Då är det skönt att skriva av sig.

Du har sagt att du aldrig tillåter dig att vara riktigt lycklig.

– När allt är väldigt bra och lugnt blir jag rastlös och tycker att det är tråkigt. Då ser jag till så att det inte blir så lugnt och startar ett nytt projekt eller något annat.

Det är som om jag inte tillåter mig själv att vara lycklig, för då skapar jag inte så mycket heller. Det går hand i hand det där.

I kväll spelar du i Östersund. Vad vill du ge publiken?

– Alla mina plattor kommer att vara delaktiga i spelningen, men det är en klar fördel om man har lyssnat in sig på den senaste. Det ska bli jättekul att komma upp till Östersund igen.

Vad blir nästa drag av Miss Li?

– Nu har vi material klart för en bluesplatta, men vi ska försöka hejda oss lite innan vi ger ut den. Kanske kommer den om ett och ett halvt år, eller så kommer den inte alls. Jag ska i alla fall försöka tänka lite mer på kropp och själ. Dessutom ska jag försöka njuta mer av sommaren i år eftersom jag inte har haft någon semester sedan min karriär körde igång.

Hur går du ner i varv på semestern?

– Eftersom jag reser så mycket i mitt jobb så känner jag inget behov av det, jag är dessutom flygrädd. I stället ska jag sitta och dricka kaffe på balkongen. I alla fall en liten stund, rastlös som jag är.

Mer läsning

Annons