Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där ...

/

... Magnus Carlsson, som ger en julkonsert i Revsunds kyrka den 29 november.

Annons

Du verkar minst sagt ha en hektisk tid framför dig med 31 konserter på 44 dagar.

– Ja, fast jag tänker inte så mycket på att jag jobbar eftersom jag har så kul. Då är det lätt för kroppen att orka. Vi testade turnén förra året i ett tiotal kyrkor och det var så vansinnigt roligt. Både för att det är tacksamt att sjunga julsånger och för att kyrkan är en stämningsfull plats.

Skivan ”Änglarnas tid”, som kommer nu i november, är din tredje julskiva. Varför julsånger?

– Julskivor är sådana där skivor som är lätta att sticka emellan de vanliga skivorna. Jag tycker om att sjunga julsånger, men det blir kanske inte alltid så kyrkligt. Det är mer fokus på nya sånger med tema snö och is. Men visst blir det också en del gamla, älskade klassiker som ”O helga natt”.

Någon personlig favorit bland julsångerna?

– Oj, det pendlar från dag till dag. Men jag märker ju att folk går igång när jag sjunger ”When you wish upon a star” och ”White christmas”. Det är verkligen jul i kubik.

Turnén ska du varva med ditt jobb som jurymedlem i ”Dansbandskampen”. Vad tänker du om årets omgång av programmet?

– Att det än så länge är ett oskrivet blad. Förra året var det många kända namn, i år är flera oetablerade och till och med nystartade. Kanske kommer den där nya energiinjektionen nu, som dansbandskulturen så länge har behövt. Kanske har vi ett generationsskifte på gång, äntligen.

Blir du inte sugen att tävla själv?

– Nej, inte det minsta. Jag trivs i min jurystol. Man är så otroligt utsatt när man står där uppe, usch.

Har du något annat än jul i huvudet just nu?

– Ja, faktiskt. I februari släpper jag en ny popproduktion med både gammalt och nyskrivet material. Skivan heter ”Pop galaxy” och har 80-talsvibbar a'la Pet Shop Boys och Rick Ashley.

Var du syntare eller hårdrockare på 80-talet?

– Du, jag var väldigt förrädisk. Jag hade nämligen synttofs, men min polare var hårdrockare. Så jag satt där med min fläta och lyssnade på Kiss (skratt).

Mer läsning

Annons