Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där ...

/

... Love Antell, sångare i Florence Valentin, som gästar Club Corazon och Storsjöteatern på fredag.

Annons

Vad vill du med senaste skivan ”Spring Ricco”?

– Jag vill att folk ska lyssna på den och gilla den. Låten ”Spring Ricco” är en ganska allmän låt om ungdomsvåld. Samtidigt vill jag att den ska vara bra att dansa till också.

Hur har texterna förändrats sedan er debut?

– De har blivit bättre. Jag vet vilken slags smärtpunkt jag vill åt. Någonting som skär och gör ont. Min egen åsikt behöver inte vara så stark, jag kan skriva mer allmänt om saker.

Nyligen skrevs en artikel i DN om att rocken åter blivit röd, arg och politisk. Tror du att lågkonjunkturen har påverkat detta?

– Jag har inte läst artikeln, men man kan absolut påverkas av en lågkonjunktur med tanke på att folk blir av med jobben. Det är något som känns och syns överallt. Men det blir även provocerande att höra något sådant. Det är som att spotta på band som Asta Kask, och syftar de på Kent och deras nya platta ”Röd” blir det bara löjligt.

Ni har spelning här på Club Corazon nu på fredag. Vad har du för relation till Östersund?

– Vi har varit på Storsjöyran tre gånger och det är en jätterolig festival att spela på. Det är alltid bra stämning och mycket bra band. Vi har varit förband till Moneybrother på O’Learys. Men nu känns det kul att få göra en riktig klubbspelning.

Vad har ni på gång framöver?

– Vi ska spela en vecka till med ”Spring Ricco” och göra lite smågrejer. Vid nyår ska vi ta en konstpaus för att skriva klart nästa skiva. Den skrivs under våren, så att vi har något till nästa höst. Vi drar till Norge och spelar i vår också.

Love Antell är en flitig gäst i Östersund och ser fram emot fredagens spelning.

Mer läsning

Annons