Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

/

...Patrik Jämteborn, eventstrateg på Jämtland-Härjedalen turism, som ska extraknäcka som mediachef, host broadcasting manager, för skid- och skidskyttetävlingarna i OS i Vancouver i Kanada 12-28 februari.

Annons

Vad blir din uppgift?

– Jag ska jobba i intervjuområdet som en slags ”intervjupolis” och det är det inte alla sporter som behöver. Men i dag finns det ett stort intresse kring just dessa grenar.

– Det ska bli väldigt kul att komma dit och se deras organisation, det är alltid något man kan nosa upp som kan användas på våra breddgrader.

Hur kommer det sig att det blev precis du?

– Det får du fråga dem om, men de behövde någon som kunde det här och då hade de väl hört att vi kunde göra arrangemang i Östersund.

– Dessutom är det så att vi har gjort ett mästerskap nyligen och känner åkarna, de vet vem jag är och det är enklare att få förtroende för en sådan person. Jag tror det är så de har tänkt. Titti Rodling kommer att ha samma uppgift i den alpina delen.

När åker du ?

– I morgon (läs i dag reds. anm), det ska bli jättespännande. En fjärdedel av OS-truppen är ju från länet.

Har du varit på OS tidigare?

– Ja, jag sände morgonprogrammet 2002 när jag arbetade på P4, då sände jag från Salt Lake under två veckor.

Hur länge blir du borta nu?

– Jag kommer hem till Sverige den 2 mars.

Hur många medaljer tar vi?

– Sverige totalt tar fem, varav fyra guld. Det är jättesvårt, men jag tror vi har störst chans i längd, skidskytte och alpint. Det handlar om skidor helt enkelt.

Mer läsning

Annons