Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där...

...Jonna Hylén som spelar i rockbandet Podge och ska arrangera festivalstämning i Jämtland med Sweden Mali Voices och Raise Your Voices i veckan.

Berätta lite om vad som händer på måndag.

Arrangemanget på måndag heter Raise Your Voices och är en konsert med lokala band för att sprida budskapet från Sweden Mali Vioces för publiken i stan. Det är en kväll för att erbjuda billig och bra kvalitativ kultur, sprida glädje och skapa speltillfällen för banden i Östersund.

Hur kom Raise Your Voices till?

Det var jag som kände att man måste hitta en alternativ väg att locka ung publik till Sweden Mali Voices. En bra väg att gå är genom lokala musikers hjärtan. Det ska vara lättillgängligt och kul, och så är det kul att arrangera.

Vad händer med Podge just nu?

Vi släppte våran skiva i april och hade två releasefester, som båda var roliga och lyckade. Efter det så har det varit en lugn period. Vi kommer flytta åt olika håll framöver, så på måndag och torsdag är det våra sista konserter för ett bra tag. Det är lite vemodigt men såklart kommer vi att ge allt på scenen. Det är inte de sista spelningarna för alltid, men vi kommer att ta en paus.

Vart kan man höra er spela framöver?

Om man vill ta tillvara på liveframträdanden från Podge så ska man gå på konserterna på måndag och torsdag. Det kommer ta lång tid tills nästa spelning. Men vi i bandet kommer förmodligen höras tio gånger per dag ändå, det är inget bråk som ligger bakom att vi flyttar åt olika håll.

Har ni fått någon sommar och sol?

Jag har haft det väldigt trevligt. Jag har jobbat på restaurang i Lidingö och varit i London. Nu när hag har kommit till jämtland så verkar jag ha tagit solen med mig.

Har du något tips för en bra sommar?

Mitt största och bästa tips är att besöka Sweden Mali Voices på Fröjdholmen. Det kommer fyra artister från Mali, bland annat en av landets bästa gitarrister. Det är väldigt högklassigt. Malis musik är något utöver det vanliga. Det är sådan musik som är omöjlig att stå stilla till. Om man upplever det på Fröjdholmen tror jag att stämningen kan bli totalt fantastisk.

Vad är den perfekta sommarmusiken?

Min absoluta topp pepplåt är ”Dancing in the moonlight” av Thin Lizzy. Det finns inget som slår den.

Fotnot: På Raise Your Voices framträder Hedda, Fågelskrämma, Podge, Our Entry, och Trumvärk och Slagord och ett antal poeter.