Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där...

… Johan och Calle från Sparzanza, som Yrandebuterar i hårdrockstältet på torsdagen.

#Vilka är ni?

– Vi är ett metal och hårdrocksband från Värmland som har hållit på i en evighet känns det som. Vi var stonerrockinspirerade i början. Sedan har vi gått mer åt metalhållet, säger baisten Johan Carlsson.

#Är det sant att ni har spelat på samma scen som Iron Maiden

– Ja, det är det. Det är en ganska liten scen i Qstock i Finland. Det var proppfullt, när en person gick ut fick vakterna släppa in en till. Efter konserten fick vi höra att Maiden har lirat där på tidigt 80-tal, säger Johan.

#Förut hade ni på er polisuniformer på era spelningar. Varför?

– Varför vette fan. Men jag kan berätta en rolig anekdot om det. När vi spelade i Tyskland för ett par år sedan var det flera personer i publiken som rökte olagliga substanser. Vi satte på våra polissirener till introt och gick igenom hela publiken. Det var många som blev ganska rädda, säger gitarristen Calle Johannesson.

#Vad förväntar ni er från er första konsert på Yran?

– Storsjöyran har man ju hört talas om. Jag har hört att det ska vara en fantastisk festival. Det finns väl ett monster där i sjön? Vi ska skrämma upp det djävulstyget. Det är vårt mål med giget, säger Johan.