Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där...

– Det känns verkligen både överraskande och roligt att så många hört av sig!

Fick du tips på lekar som du inte kände till förut?

– Ja, det fick jag. Bland annat om fåglar i akleja och en variant på löjtnanshjärtat. Dessutom en lek med en sorts trumpetblomma som jag inte klarat ut vilken brevskrivaren menar. For och letade där den skulle finnas, men kunde inte hitta den.

Hundra procent av dem som svarat är kvinnor. Vad beror det på, tror du? Är män i allmänhet sämre på att leka än kvinnor?

– Det är nog så att det var flickor som mest lekte med blommor. Pojkar gjorde hellre visselpipor och pilbågar, slangbellor, barkbåtar och andra båtar och till och med buntade ihop vass som man kunde åka på i vattnet.

Kommer du att trycka upp fler exemplar av din bok än de 200 som du började med? – Ja, om det finns behov och om det är ekonomiskt möjligt. Boken får ju inte kosta för mycket att köpa. Än så länge finns det böcker kvar att beställa på adlibris.com.

Blir det kanske fler böcker på samma tema?

– Det tror jag inte, men för den som vill gå vidare finns ju stora möjligheter.

Vad hittade Oskar och du på senast ni lekte ihop?

– Vi lekte med Lolf (Rolf), en låtsaskamrat som bor under en buske i vår trädgård. Sedan tävlade Oskar och hans pappa på vår "löparbana" på gräsmattan. Jag tog tid med en väckarklocka precis som Gunder Häggs pappa en gång tog tid på den unge Gunder.

Åsa Eriksson Ahnfelt