Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där ...

... Elin Larsson, sångerska i bandet Legalize Lola som spelar på Gamla tingshuset i kväll.

Annons

Vilka är ni?

– Vi bildades i slutet av förra året. Alla har gått på samma gymnasieskola, Vittra, men det är inte därifrån vi känner varandra. Jag vet egentligen inte varför vi började spela ihop, allt bara klaffade.

Ert sound är ganska speciellt, finns förebilderna förankrade i 70-talet?

– Jag är ganska dålig på att beskriva saker, men om jag ska försöka beskriva vår musik så spelar vi psykedelisk, tung rock. Janis Joplin och Black Sabbath är stora förebilder, men det är klart att det finns många av dagens artister som man också inspireras av. Vi i bandet lyssnar på all sorts musik.

Har ni någon fullängdsskiva på gång?

– Ja, det har vi, just nu håller vi på att samla ihop pengar och så fort vi har gjort det ska skivan spelas in. Vi måste finslipa på låtarna lite mer också så att vi blir helt nöjda.

Vem i bandet står för låtsnickrandet?

– Alla skriver texter. När det gäller musiken är det oftast jag eller Thilda som kommer på ett riff eller en melodi. Sedan hjälps alla åt att färdigställa låten. Några låtar har vi faktiskt improviserat fram i replokalen.

Vad händer i kväll?

– Det är föreningen Kreativ explosion som står bakom konserten med oss och Our Entry. Vi ska försöka köra alla våra låtar och håller väl på i 40, 50 minuter.