Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där ...

... Camilla Karlsson, ledare för Mariebykören som fyller 75 år och firar med konsert i Marieby kyrka i kväll.

Vad blir det för musik vid jubileumskonserten?

– Det blir väldigt blandat. Kören har ju funnits i 75 år så man har hunnit med många olika genrer. Det blir sakralt, gospel, folkmusik, schlager och något ur musikalen Grease.

Hur kommer det sig att du vikarierar för Anna Brandt, som är ordinarie körledare?

– Hon är sjuk så jag har hoppat in och hjälper till lite, men Anna återkommer under hösten eller vintern.

Hur är det att leda Mariebykören?

– Väldigt roligt. Det är en lättledd kör, i positiv bemärkelse. Eftersom kören sjunger i många olika genrer måste man ändra klangen, det är stor skillnad mellan till exempel operett och schlager. Och kören är öppen för det. Det är en väldigt positiv kör.

Hur ser åldersfördelningen ut?

– Spridningen är väl från 25 till 70 år ungefär. En del har varit med länge, men det finns också yngre medlemmar. Många nya har börjat just inför 75-årsjubileet. Det är populärt att vara med i kören, några åker långt varje vecka för att vara med vid övningarna. Det är någon som åker från Föllinge.Kan du berätta mer om hur ni tänker kring musiken?

– Jag tycker att man skall göra något mer än bara sjunga. Jag vill ha rörelse till. När vi sjunger gospel tränar vi på det engelska uttalet. Vi tittar noga på texterna för att få en inlevelse. Och vi tänker på intonationen så att man varierar styrkan och inte sjunger likadant hela tiden.

– Mariebykören är en bra kör. Det är väl värt att komma och lyssna och delta i 75-årsjubileet.