Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där ...

... Östersundsbördiga Kristina Westin, som släpper sin andra fullängdare, ”In the back of my mind”, i dag.

Annons

Hur skiljer sig ”In the back of my mind” från din förra platta ”A better life?

– Jag är mer nöjd med den nya skivan, den har mognat fram under lång tid med låtar som verkligen kommer inifrån. Den förra produktionen var mer som ett lapptäcke. Vi blev färdig med den skivan i sista sekunden och några av låtarna var kanske mest utfyllnad.

Skivan känns väldigt personlig. Låten ”Up in the air” handlar om din egen flygrädsla, berätta.

– Jag är extremt flygrädd! Nu har jag bott och jobbat i Oslo under ett halvår och tvingat mig själv att flyga för att bearbeta paniken och ångesten som jag känner vid start och landning.

– Samtidigt är texten dubbelbottnad. Samma känslor kan dyka upp i kärleken, när man till exempel blir lämnad i en relation. Många av de andra låtarna handlar också om kärlek och svek. Sådant som de flesta kan känna igen sig i.Du spelade på Storsjöyran för två år sedan. Har du någon ny spelning i länet inbokad?

– Nej, det har varit lite segt där, men jag hoppas på Yran igen. På fredag ska jag i alla fall vara med i ett radioprogram i Östersund. Det är knepigt med Sverige, det är svårt att nå ut. I bland får jag en känsla av att jag är för folklig för det smala facket och för smal för det folkliga. Det har gått bättre för mig utomlands, jag har fått jättefina recensioner i USA.