Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där...

... Anders Kronlund, som denna vecka och nästa åker runt till 19 skolor i länet och sjunger julallsång med eleverna.

"Allsångstoppen goes Christmas", vad är det för något?

– Det är en skolturné i Estrad Norrs regi. Vi gör den för andra året i rad och det hela går ut på att eleverna får rösta fram den ultimata julallsångslistan och sedan sjunga sångerna tillsammans med oss i bandet.

Vilka ingår där?

– Förutom mig själv på sång och elgitarr är det Michael Klemme, sång och elbas, samt Mattias Olofsson, sång och trummor.

Hur går själva omröstningen till?

– Det röstas fram en gemensam lista för alla skolor. Ungdomarna väljer utifrån en i förväg utskickad lista med 30-40 låtar. Det blir nästan samma resultat överallt, det är lite som skiljer sig. Eleverna röstar mest på sånt de känner igen. Resultatet av omröstningen presenteras av oss, ingen har sett den färdiga listan när vi kommer till skolan. Det blir ett överraskningsmoment.

I vilken ålder är eleverna?

– Det rör sig i huvudsak om mellanstadiet.

Och hur många skolor besöker ni?

– 19 stycken. Turnén startade i måndags då vi besökte Fjällängsskolan och Kövra byskola. Den avslutas den 17 december i Pilgrimstad och Fjällsta.