Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där ...

... Gunhild Carling, swingtrombonist som kommer till Östersund och OSD, söndag 26 januari, med hela tjocka släkten i Carling Family.

# Förra våren spelade du för USA:s expresident Bill Clinton under hans Sverigebesök. Stämmer det att han höll ett tacktal till dig?

– Ja, jag trodde inte mina öron. Publiken och hans team blev också överrumplade. Innan tyckte de nog att jag var en ganska gullig tjej med trombon, men efter det blev jag behandlad som värsta storstjärnan, ha, ha. Sedan dess har jag fått några smågig i New York.

# Och i maj spelar du inför en jättepublik på en festival i Central Park, vad betyder det för dig?

– Ja, och om allt går som det ska då kommer det att betyda sjukt mycket för mig. Jag ska vara förberedd upp till tänderna. Men om det sedan leder till något stort genombrott står skrivet i stjärnorna.

# Men dessförinnan kommer du till Östersund med Carling Family Band. Vilka är ni?

– Det är jag, mamma, pappa och mina bröder. Vanligtvis ingår även min syster i bandet, men hon har varit ute och rumlat och brutit handen och det är inte säkert att hon återhämtar sig. Hur som helst kommer vi att bjuda på vår varietéföreställning med storbandsjazz i 1930- och 40-talsstil. Gud, vad härligt det ska bli!