Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där ...

• Vad handlar böckerna om?

– "Leo och det magiska huset" handlar om en pojke som reser till olika världar. Där träffar han gråskägg, guldflätor, troll och änglar. Leo är inte någon typisk hjälte, när han strular till det behöver han istället hjälp för att reda ut saker. Den andra boken är en avslappningsbok för barn med tillhörande CD-skiva. Den är skriven i duform och läsaren får följa med till olika platser i Enhörningarnas land, bland annat tacksamhetens hav och förlåtelsens eld. Det är meningen att boken ska väcka tankar, frågor och funderingar.

• Har du fler böcker på gång?

– Ja, "Leo i sandens rike", den kommer kanske till nästa höst. Tanken är att det ska bli en serie med fem eller sex böcker där läsaren får följa Leo när han växer upp.

• Hur får du idéer till böckerna?

– Enhörningsboken bara kom en kväll och jag skrev den på några timmar. Leoboken däremot började jag skriva för tio år sedan, och den blev bara längre och längre. Jag har massor av idéer, de bara kommer.

• Tror du att det blir några vuxenböcker också?

– Ja, jag tror att jag någon gång kommer att skriva för vuxna.

Vart komemr du ifrån och vad jobbar du med annars?

– Jag är född i Sundsvall och flyttade till Jämtland för tio år sedan. I grunden är jag banskötare men jag har på senare tid utbildat mig till djurhomeopat och arbetar nu i en hälsobutik i Östersund.

Fotnot: På måndag kväll lanserar Annelie sina två första böcker i Heliga ljusets kyrka i Torvalla.