Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där …

… Torben Sundqvist, verksamhetsledare för Östersunds teaterverkstad som fyller 40 år.

Annons

• Som en del av jubileet genomför ni under lördagen "Teaternära händelser". Vad är det som sker på stan?

– Vi vill bryta mönstret. Tänk dig en barnfamilj, några ungdomar och ett gäng vuxna som står på gågatan. Plötsligt ringer det i allas mobiler samtidigt. Alla svarar likadant och alla säger samma saker. Vi får se vilka som märker något. Det blir lite talkör, och vi kommer att tala så det hör. Vi lägger väl in 40-årsjubileet i samtalet också.

• Kommer publiken att bli indragen i händelserna?

– Nej, de är bara åskådare. Det är en etisk fråga, alla känner sig inte bekväma i en sådan situation. Det är inte meningen att folk ska gå omkring med ångest i flera dagar efteråt. "Dold teater" ska vara snäll. När folk kommer till oss, så är det för att de vill. På stan har de inte själva valt.

• Vad händer mer?

– Det blir en del mimiska saker, kanske någon som hoppar rep utan hopprep.

• Vilket är ert budskap?

– Vi tänkte att vi skulle synas ute på stan. En del känner till oss jätteväl, men andra har aldrig hört talas om oss. Vi vill påminna om att vi finns.

• Vilka reaktioner hoppas du på?

– Att folk ska tycka att det är kul.