Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där ...

/

... Christian Lindholm, Gällö-son, och keyboardist i Highlights, som fått en jokerplats i melodi­festivalen 2010.

Annons

Hur är stämningen i bandet efter beskedet om melodifestivalen?

– Det känns fantastiskt! Vi blev uppringda för två veckor sedan och fick veta att vi var utvalda som jokrar. Vi blev helt överrumplade, men det känns väldigt roligt och spännande. Det är en sådan där grej som man bara tror händer andra artister, och så plötsligt är man med själv. Vi gillar låten, och känner oss taggade, det är en stor chans för oss att nå ut till en bredare publik.

Highlights stil beskrivs som rockbaserat dansband. Passar låten till det?

– Det är en upptempolåt med influenser från 80-talet. När vi arbetar med den kommer vi försöka hålla kvar lite av den prägel som låtskrivarna Mia Terngård och Stefan Lebert haft, men på ett smakfullt vis göra om den till Highlight-stil. Det blir en rolig utmaning att få låten att passa både oss och publiken!

Det verkar som om det gått stadigt uppåt för er sedan starten för fem år sedan?

– Ja, jag måste säga att vi har haft tur. Men så har vi ju också börjat från start och jobbat oss uppåt. Så det blir en naturlig utvecklig att ta sig ett steg längre hela tiden, vilket förstås är det vi strävar efter! Nu har vi gett ut två plattor som fått fint bemötande, har 10 – 12 spelningar i månaden och kan försörja oss på musiken. Det är härligt. Och det här med melodifestivalen känns som en chans vi längtat efter. Vi har alltid velat utveckla och bredda dansbandsmusiken, både på och utanför dansbanorna. Nu har vi möjlighet att nå ut till en större publik i alla åldrar. Men framförallt är vi ett glatt gäng, som trivs med det vi gör, och det kommer man långt på!

Melodifestival i Sandviken den 13 februari, med allt vad det innebär. Hinner du med en hemma-jul i Gällö innan det?

– Jag ska hem i jul! Det är inget att diskutera. Här finns snön och familjen och det betyder så mycket att kunna komma hem ibland.

Mer läsning

Annons