Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där...

... Johan Hagström, ny skidskyttetränare för herrlandslaget – hur är läget?

... eller vi kanske först ska fråga: var är ni just nu?

– Ha-ha! Vi har precis släppt iväg Carl Johan Bergman på flygplatsen i Innsbruck. Nu är jag och min kollega på väg hem till Sverige efter det sista barmarkslägret. De andra flyger, vi åker bil.

Var har ni haft ert läger?

– I Obertilliach, i Österrike. Vi har kört på hög höjd. Det här är andra lägret i Obertilliach. Förra gången var vi här i nästan tre veckor. Då var det jättefint, varmt och skönt. Nu har vi haft ett rent barmarksläger, men den här gången har vi haft kallare, med minusgrader på nätterna.

Hur många har ni varit på lägret?

– Hela herrlaget, sju åkare. Dessutom vi ledare och en del från SOK. Totalt tolv personer.

Har det handlat om maxträning under lägret?

– Ja, det har varit riktigt tufft. Vi har kört mycket uppförsintervaller och även haft en träningstävling. Totalt kör vi mycket just nu, fem timmar per dag. Alla kör mer än i fjol.

Är det någon åkare som ser extra stark ut?

– Carl Johan Bergman! Han åker enormt fort och verkar tillbaka på banan. Han ser mycket starkare ut.

Har det hänt något med Carl Johan efter det bleka fjolåret?

– Nej, men han har tränat mycket mer. Det är ett OS-år och då är alla extremt fokuserade hela tiden. Ingen har råd att slarva bort något pass.

Vad händer nu i laget?

– Vi är hemma i en och en halv vecka. 25 (oktober) åker vi till Muonio (Finland). Det blir ett rent snöläger. 8 november är vi hemma i Sverige igen.

Hur laddar ni upp inför världscupen i Östersund?

– Efter Muonio kommer alla att vara på sina hemorter fram till 16–17 november. Carl Johan åker till Norge och Björn (Ferry) till Storuman. Alla andra stannar i Östersund. 16–17 november har vi uttagningstävlingar i Östersund. 22 november samlas vi igen inför världscupen.

Nu har du varit ansvarig för herrlandslaget under nästan hela försäsongen – hur har det varit?

– Extremt roligt! Det är så himla kul och så spännande. Det har varit mycket jobb, många resor, men jag vaknar fortfarande varje morgon och tycker att varje dag ska bli rolig.