Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där...!

... Luka Marolt, slovensk basketforward i Jämtland Basket, som inom kort landar i Östersund. Just nu är du hemma i Slovenien. Antar att du inte klagar alltför mycket med tanke på det pågående EM-slutspelet?

Annons

– Sant. Det är trevligt att ha EM så nära. Kan inte klaga, men min önskan var egentligen att ansluta till laget så snabbt som möjligt.

• Har du sett många matcher live?

– Bara två matcher fram tills nu. Sverige-Turkiet i Koper och Frankrike-England i Ljubljana.

• Vad är ditt intryck? Har du noterat några nya trender eller någon specifik standard på lagen?

– Allting är organiserat på en hög nivå. Trenden på senare tid är att lagen spelar lite snabbare, mer attraktivt och att spelarna är mer allround. Spelarna är mer flexiblad och kan ta upp flera positioner.

• Vad tycker du om Sveriges lag?

– Jag tror att de skulle ha fått ett bättre resultat om de hade spelat mer som ett lag. Sverige har bra individuella spelare, poängstarka och returstarka, men som lag har de inte lyckats så bra. För att vinna mer regelbundet skulle de behöva sluta att förlita sig så mycket på individuella lösningar.

• Vi har hört att du fortfarande har problem med ena hälsenan. Hur är det?

– Sant. Jag har problem sedan i fjol. Här i Slovenien har jag gjort en del chockvågsterapi, vilket jag hoppas ska vara tillräckligt. Jag känner mig mycket bättre och har redan börjat träna för fullt med ett lag här nere. Jag kommer att behöva några extra minuters uppvärmning innan varje träning och match, men sedan ska jag vara redo.

• Du är också lite av "adminstratör" för Jämtland Baskets dam- och flicklag som befinner sig på träningsläger i Slovenien. Hur ser deras nyförvärv Tanisha Woodard ut?

– Ja, jag är ledare för ungdomarnas läger. Vi har tre lag här nere. F16, P18 och damlaget. Damerna ser ut att ha en ganska bra plan för säsongen och det ser bättre och bättre ut på planen.

– Årets Jämtland dam försöker spela snabbare, med mycket bollrörelse. Jag tror Tanisha är jättebra för laget, särskilt från det jag såg i första matchen. Hon är snabb i passningsspelet och har ganska bra split vision. Hon kan även skapa öppningar för sig själv och för andra.