Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där...

.... Per-Anders Lindström (isracingförare i Jämtlands MK) – hur är läget inför helgens elitseriepremiär?

– Jodå, det är bra. Jag skottar snö just nu. Det känns som en ny grej att pyssla med under den här konstiga vintern.

Det är alltså i helgen ni startar med seriekörning?

– Ja, men det verkar som att premiären i Ö-vik är inställd. De har fått så lite snö att de inte har kunnat bygga upp skyddsvallar. Det innebär att vår tävling på Lungre, på söndag, blir den riktiga premiären.

Hur har ni kunnat träna i vinter?

– Vi körde på Lungre fredag-lördag och jag var i Strömsund i går. Totalt har vi tränat i tre helger. Det är nästan unikt i Sverige i vinter. I söder har de inte haft någon is alls.

Hur ser ert lag i Jämtarna ut i år?

– Det är ganska bra, även om vi är kort om folk. Det är Johan (Lundkvist), jag, Fredrik Olsson från Mariestad och Jimmy Olsén. Hasse Olsén kommer att hoppa in om det behövs.

Förresten; Hammarby ser ut att gå i konkurs – tog du ut för mycket i lön när du körde där 2012?

– Ja, precis, ha-ha! Deras satsning var unik, men det är inte lätt inom isracing, där man har svårigheter att få till någon ersättning till förarna. Droppen blev väl deras inställda tävling i fjol, när de inte fick till banan.

Hur ser dina internationella planer ut i vinter?

– Jag ska kvala i VM i St Johann (Österrike), 25 januari. Jag och Stefan Svensson kommer att köra. Det skulle egentligen ha varit ett VM-kval här i Sverige, men Sankta Cup blev inställt och därför har förbundet haft fjolårets tävlingar som grund.

Vad behöver du prestera för att gå vidare till VM-finalserien (som omfattar fyra tävlingar i Ryssland, Holland och Tyskland)?

– Jag behöver vara bland de åtta främsta. Sedan delar de även ut en del wild card enligt ett nytt system som påminner om det man kör inom speedway.