Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där

/

...Pelle Söderberg, ordförande i Ångermanlands Gille, som är med och ordnar Café GT. Evenemanget hålls för sjunde året i rad på Gamla teatern i kväll.

Annons
Café GT börjar bli en stabil tradition - berätta hur det började!
- Egentligen var det för att jag tyckte att de populära kaféprogrammen i tv sändes från alla möjliga städer i Sverige - Norrköping, Sundsvall, Umeå ... - men aldrig från Östersund. Det saknades ett forum där våra duktiga jämtländska artister fick komma fram.
- Målet var att vi på något sätt skulle komma med i tv, och ett år lyckades vi faktiskt med det. Då hade vi Djursvallens spelmän med, och deras framträdande spelades in och sändes i Musikspegeln.
Välgörenhetstanken har funnits med hela tiden?
- Ja, och sammanlagt har vi hittills fått ihop 107 000 kronor som gått bland annat till bland annat SOS Barnbyar, Ett himla liv och Storsjögläntan. Lions Club Forbonden är medarrangör, och det är de som bestämmer vart pengarna ska gå. I år går de till Världens Barn.
Vilka artister bjuder ni på?
- Ett brett, blandat smörgåsbord som passar alla åldrar. Therese Olofsson Band, Patrik Zackrisson och Hildegun Forslund för att nämna några. Och så Tjärnmyrbergar'n, den trivsamme underhållaren från nordvästligaste hörnet av Ångermanland.
Och publikintresset?
- Stort som vanligt. Hittills har vi sålt 160 biljetter i förköp. Jag hoppas på fullsatt - 320 personer - för nu är kostnaderna täckta och allt som kommer in hädanefter går direkt till Världens barn.

Mer läsning

Annons