Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där ...

/

... Tommy Höijd, festivalgeneral för Östersunds bluesfestival, som börjar i kväll.

Annons
I kväll är det dags den nionde upplagan av Östersunds bluesfest. Hur känns det i år?
– Det är pirrigt som vanligt. Man funderar på vad man har glömt och om det kommer någon publik. Jag tror att allt är på plats och att vi har fått till ett bättre Folkets hus, om jag får säga så.
Vad menar du med "bättre"?
– Det blev visserligen en succé i fjol, men det går alltid att göra saker bättre. Förra året var vi nybörjare och flyttade in ett helt koncept från stan. Det klickade lite i logistiken och det blev köer till maten och baren. I år har vi löst det bättre.
På vilket sätt?
– Vinterträdgården blir en jätteoas med mat och barer. Det betyder att vi kommer undan en stor propp i entréhallen. Vi siktar på ett bättre flöde och ett mer anpassat program till platsen. Det ska bli ännu lättare att röra sig mellan scenerna.
Hur verkar intresset se ut hittills?
– Det märks att förköpet har tagit fart på allvar. Men folk brukar inte, rent generellt, köpa så mycket förhandsbiljetter till Bluesfestivalen.
Hur tycker du dagens bluesklimat ser ut i Östersund?
– Riktigt bra, det råder ingen tvekan om att det finns ett stort intresse. Jag tror aldrig att jag fått så många samtal med frågor om allt från hotell till biljetter.
Vad gör ni för att förnya er?
– Många har häcklat oss för att blues bara är till för äldre, grånade herrar med skinnväst. Tidigare har det legat en viss sanning i det. Därför har vi i år bokat några akter som garanterat kommer att locka ungdomar. Ett exempel på det är Blue-Fredrik från Norge, det märks att många vet vem han är.
Ditt bästa tips inför helgen?
– Jag tror att de som inte går på fredag kommer att ångra sig. Då kommer nämligen Louisiana Red, en riktig blueslegend. Han orkar nog inte göra så många fler Europaturnéer, så man ska nog ta chansen.

Mer läsning

Annons