Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där

... Kristian Ek, ÖFK-lånet som gjorde allsvensk debut från start när Gif Sundsvall mötte Gefle i måndagens ödesmatch.

Annons
Hur känns det, dagen efter?
– Det känns faktiskt inget vidare. Självklart var det himla roligt att få debutera i en så pass avgörande match, men jag var direkt inblandad i deras 2–3-mål och det är det som sitter i, så här efteråt.
Du tog på dig det målet direkt efter matchen, beskriv själv vad som hände?
– Jag följer med en av deras forwards som tar en diagonallöpning på en rak boll. Sen tar han sig förbi mig ganska enkelt ute vid hörnflaggan och kan spela fram till 2–3. Det målet är på min lott, det är inte så mycket att säga om.
– Och det känns förstås extra tungt eftersom vi hade hämtat in 0–2 till 2–2 i andra halvlek. Vi kom ut som ett nytt lag efter paus och fick grepp om matchen efter en ganska dålig start. Vår höga press lyckades inte alls i första halvlek.
Men trots allt; 90 minuter som mittback i en av säsongens viktigaste matcher. Det är inte vilken debut som helst?
– Nej, det är klart att det känns lite speciellt. Självklart skiljer sig ju tempot en hel del från division 1, men jag har ju tränat med Giffarna hela säsongen så någon jätteomställning var det egentligen inte.
Ska vi betrakta ÖFK som ett avslutat kapitel för din del?
– Det beror väldigt mycket på vad som händer här i Sundsvall. Men den här säsongen var det en utmärkt lösning att spela med ÖFK. Jag trivdes verkligen jättebra i klubben.

Mer läsning

Annons