Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håll RD utanför

Om det varit turbulent i Ragunda och Berg har det blåst stormstyrkor i Strömsund.

De gångna fyra åren kommer att gå till historien som de spruckna alliansernas, politiska avhoppens, hårda ordens och grova anklagelsernas mandatperiod. Av detta märktes dock inte mycket under Radio Jämtlands politikerutfrågning i går. I etern hördes fyra sansade politiker som verkade betydligt mer intresserade av att diskutera framtiden än att fastna i gamla tråkigheter. Kanske var det en psykologisk förträngning. Men har man inte koll på historien är det lätt att upprepa gamla misstag.

När kommunalrådet Karin Stierna (C) fick frågan om hon kunde tänka sig att än en gång ingå samarbete med Rättvis Demokrati (RD) blev inte svaret det förväntade – ett rungande nej – utan ett nja. Hur är det möjligt, undrar man, räcker det inte med att ha kört i diket en gång?

Bara ett år efter att borgerligheten och RD inlett sitt samarbete sprack som bekant alliansen. Sedan dess har Strömsund befunnit sig i något slags parlamentariskt limbo. Ett exempel, när kommunen skulle fastställa budget för 2010 var det Socialdemokraterna, det största oppositionspartiet, som vann omröstningen. På riksplanet hade detta varit liktydigt med regeringskris. I Strömsund var det en vanlig dag på jobbet.

Stundtals har det varit riktigt illa i Strömsund. En tragisk höjdpunkt inträffade när Göran Edman (RD) avslöjades ha anlitat en privatspanare för att förhöra en LT-medarbetare om dennes journalistiska arbete i kommunen (en händelse som blev en riksnyhet). Rättvis Demokrati med Göran Edman i spetsen har med råge visat sin potential. Det finns inget mer att bevisa.

Håll koll på historien, låt den inte gå i repris – se till att Rättvis Demokrati hamnar utanför maktens korridorer.