Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håll koll på katten

De förut så kärleksfullt behandlade sommarkatterna poppar snart upp som höstsvampar ur marken. Men till skillnad från svamp behöver katter omsorg, värme och mat i skålen.

Vad är det för människor som bara struntar i sina husdjur? Vad har de för fel i huvudet?

Det borde vara betydligt hårdare straff för de som dödar sitt djur på ett så cyniskt, långdraget och plågsamt sätt. Och jag är för angiveri när det gäller detta. Grannar och människor runt omkring sommarkattägaren – fråga var katten är.

Brott mot djurskyddslagen är straffbart med böter eller fängelse i två år. Du som angivare kan också välja att vara anonym.

Om du hittar en sommarkatt – kontakta Länsstyrelsen i ditt län. Direkt!

Börja inte mata den, för då kan den hamna i ditt knä istället för hos Länsstyrelsen. Ju tidigare du hör av dig, desto större chans finns det att sommarkatten klarar sig. Med en snabb insats blir det också färre kattungar. Och du som upphittare behöver inte ta ansvar för katten! Lägg din nos i blöt snabbt som katten.

Håll koll på sommarkattägaren nästa sommar. Hen kommer att skaffa en ny igen och igen och igen.

Katter klarar sig inte ute den svenska vilda naturen.

Lilian Bäckman, medlem i Djurens Rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel