Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håll koll på ditt barn under Halloween!

Året är runt finns det så kallade ”riskhelger” där ungdomar festar lite extra (även vuxna för den delen). Nu är det Halloween och det är en sådan typisk riskhelg.

Därför vill vi uppmana dig att prata med din tonåring om den här helgen och andra som kommer.

Du får gärna prata med de andra föräldrarna i kvarteret, skolan och idrottsföreningen också om hur viktigt det är att skapa gemensamma normer och sätta tydliga gränser kring alkohol och tonåringar – kort och gott att vara en bra vuxen förebild.

Kommunerna i Jämtlands län genomför informationsinsatsen ”TÄNK OM” inom ramen för Mobilisering mot droger. Syftet är att förmedla kunskap kring våra tonåringar och alkohol. Vi vill gärna nå ut med vårt budskap till dig och andra tonårsföräldrar i länet eftersom ni föräldrar är de viktigaste personerna i era tonåringars liv. Forskning visar att du som vuxen förebild i hög grad kan påverka ditt barns alkoholdebut och i förlängningen framtida konsumtionsvanor. På hemsidorna www.mobilisering.nu och www.tänkom.nu kan du bland annat få fakta och tips som du kan ha nytta av när det handlar om föräldrarollen, tonåringar och alkohol.

Som tonårsförälder kan du göra skillnad.

Drogsamordnarna i länets kommuner: Rolf Pehrson, Krokom, Arne Lindgren, Berg, Lena Persson, Bräcke, Kristina Hellström, Ragunda, Berit Holter, Strömsund, Agneta Roberts, Härjedalen, Leif Nord, Åre och Anders Edvinsson, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel