Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halkan håller i sig

Den besvärliga halkan tvingar oss att trippa fram i ett par dagar till, inga stora mängder snö kan förutspås i nuläget.

Ska man gå ut för att shoppa eller ta sig från punkt till punkt är istäcket på marken där och stör. På Östersunds sjukhus akutmottagning ser man inte ovanligt mycket halkrelaterade olyckor, men det är ändå en del.

– Vi har haft ett högt tryck de senaste dygnen. Ett vanligt dygn snittar vi 100 patienter, och många av dem är halkrelaterade, säger Anette Bornhov, enhetschef på akutmottagningen.

Kenneth Winterqvist är avdelningschef för väghållningen i Östersunds kommun.

– Vi har varit ute det senaste dygnet och sandat för fullt, i Östersund, Brunflo och på Frösön, säger Kenneth.

De har sandat två gånger i år, och sammanlagt 1 000 ton grus ligger ute på gatorna. En genomsnittlig vinter används 10 000-15 000 ton grus.

– Det räcker ju inte om det fortsätter så här, men vi har en stenkross som är i gång och det råder inte någon brist, säger Kenneth.

SMHI meddelar att vädret inte kommer att förändras något särskilt under den kommande veckan.

– Ett nederbördsområde kommer att röra sig norrut under det kommande dygnet, men inga kraftiga mängder snö kommer att falla de kommande dagarna, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI.