Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häktad för två mordförsök

Mannen som i natt anhölls misstänkt för att ha knivhuggit sin grannkvinna på Frösön är häktad för två mordförsök.

– Dels har han knivhuggit den här kvinnan och sen har han försökt knivhugga hennes man men inte träffat, säger åklagare Emil Westlin.

Tingsrätten häktade för en liten stund sedan gärningsmannen, som är i 25-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för två mordförsök.

– Dels har han knivhuggit den här kvinnan och sen har han försökt knivhugga hennes man men inte träffat, säger Emil Westlin.

Det är konstaterat att mannen var påverkad av alkohol då han ska ha varit kraftigt berusad vid dådet.

– I övrigt så kommer det dröja en tid innan vi får svar på andra prover, säger Emil Westlin.

Mannen har i förhör varken kunnat erkänna eller förneka att han begått brotten.

– Inget mer än att han påstår sig inte komma ihåg den här händelsen, säger Emil Westlin, som inte vil

Det var på torsdagskvällen som kvinnan som är i 50-årsåldern blev knivskuren av en man i 25-årsåldern boende i samma hus. Enligt åklagaren är det omständigheterna vid gärningen som gör att han bedömer det som mordförsök. Motivet är ännu oklart och förutom att de bodde i samma hus ska det enligt polisen inte ha funnits någon koppling mellan kvinnan och gärningsmannen.

Ser ni det som ett vansinnesdåd då det saknas koppling mellan den misstänka gärningsmannen och offret?

– Jag ser det bara som försök till mord just nu och det är riktigt att de inte har någon relation, säger åklagaren Emil Westlin.

Enligt Tingsrätten i Östersund är mannen inte tidigare dömd för något brott i Östersund. Han har bott på samma adress sedan oktober 2009 och enligt Emil Westlin finns det inga uppgifter om att den misstänkte mannen tidigare ska ha hotat kvinnan eller andra boende i lägenhetshuset på Frösön.

Åklagaren har nu två veckor på sig att väcka åtal mot mannen.