Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håkan ska avlasta och göra skillnad

Hittills har Jon Olsson skött det mesta i sin karriär själv, men arbetsbördan börjar bli för stor. Så nu har han anlitat en manager, Håkan Hansson från Åre.

Förre freestyleåkaren Håkan Hansson är i dag mest känd som delägare av sport- och klädbutiken Hanson i Åre. Men för några månader sedan tog han på sig uppdraget som manager till Jon Olsson.

Hur det gick till är enkelt, han har känt Jon i tio år och när han stötte på honom på byn blev han ombedd att ställa upp. Jon hade haft en rad managers som aldrig hade gjort något för honom, nu ville han ha någon som kunde göra skillnad. Håkan Hansson accepterade.

– Jag hoppade på det här för att jag känner honom och han är så seriös, säger Håkan och tillägger att Jon är den ende skidåkaren han vet som han inte kan bjuda in i butiken för att skriva autografer. Det skulle komma för mycket folk och bli kaos. Det finns ingen jämförelse, menar Håkan Hansson.

– Ja, möjligen Kalla då i Östersund, men ingen alpinåkare!

Håkan Hansson ger flera exempel på hur Jon imponerar i de mest udda situationer. Som teveprogrammet med Erik och Mackan, som visades kvällen innan. Håkan var med under inspelningen och såg hur Jons seriösa framtoning smittade av sig på programledarna.

– Med de killarna kan det snabbt bli väldigt tramsigt, men så blev det inte tack vare Jon, säger Håkan Hansson.

Ett annat exempel är sponsoravtalet med HQ Bank, banker är inte kända för att skriva avtal med vem som helst. Men de tror stenhårt på Olsson. Avtalet stödjer hans OS-satsning och löper fram till 2014.

Hansson jobbar nu på att avlasta Jon en del. För det börjar helt enkelt bli lite för mycket.

– Han mår inte riktigt bra, säger Håkan.