Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håkan Ogebrandt

/

Annons

Slåtteråsen.

Den 30 juni 2009 avled vår vän Håkan Ogebrandt efter en kort tids sjukdom.

Håkan bodde sina tio första levnadsår i Grimnäs utanför Gällö. Därefter flyttade han med sina föräldrar Emil och Ann-Marie till morföräldrarnas gård i Slåtteråsen. Håkans syskon Britt-Marie, Evert och Anneli var då redan utflugna. Håkan kom att älska byn och gården och valde att stanna kvar där under hela sin livstid. Håkan var mån om att Slåtteråsen som by skulle utvecklas och var en mycket drivande kraft i byns vägförening. Han ville att byborna skulle känna större gemenskap och var en mycket viktig del i detta.

Håkan tyckte om och dansa och det var på en dans i Fäviken 1997 han träffade sin blivande fru Carina. Han pendlade under en period till Carina och hennes två pojkar Jonas och Filip, som då bodde i Järpen. Håkan hade en mycket god relation till sina bonusbarn. När Carina och Håkans första gemensamma barn föddes flyttade hela familjen till Slåtteråsen. Paret fick två barn tillsammans, Ludvig 2002 och Vilhelm 2006. Håkan pratade alltid gott om sin familj och han älskade dem alla fem innerligt. Han var en mycket närvarande pappa, vart han än skulle så hade han barnen med sig.

Håkan hade ända sedan barnsben ett enormt intresse för traktorer och alla sorters maskiner vilket även hans söner har ärvt. Håkan satte alltid barnen främst och ville alltid ge dem det bästa. ”Klart pojkarna ska ha”, var en vanlig kommentar när han varit och köpt något åt dem. Håkan gillade att vara ute i naturen och vintertid tog han gärna med sig familjen och vännerna på en skotertur för att grilla. Det var även en mycket vanlig syn att sommartid se Håkan med något av barnen åkande genom byn på mopeden.

Han hade två arbeten. Förutom heltidsarbetet på YZ Rör och vent så var han bonde. Han ägde ett 40-tal köttdjur som skulle skötas. Håkan älskade livsstilen och hade förhoppningen att någon av sönerna skulle vilja ta över en dag.

Håkan beskrivs av sina närmaste vänner och arbetskamrater som en snäll, pålitlig person som alltid ställde upp med en hjälpande hand. Han var social och utåtriktad och älskade att umgås med andra. Håkan var rolig och rapp i kommentaren och älskade att retas med glimten i ögat. Han var en god lyssnare och ansågs ärlig och jordnära. Han tog sig alltid tid för en pratstund och var en sann vän enligt dem som stod honom närmast. Håkans omtänksamhet om andra gjorde att många uppskattade hans vänskap. Han har varit en källa till många ljusa minnen och glada skratt. Håkan prioriterade och tog sig tid och för detta ska vi alltid minnas honom. Håkan hade en stor vänkrets och var älskad av många och kommer att saknas av fler.

Håkan sörjs närmast av sin fru Carina och barnen Ludvig, Vilhelm, Jonas och Filip.

Mer läsning

Annons