Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håkan Hallstensson

Håkan Hallstensson har gått bort i en ålder av 50 år. Han föddes i Överhogdal men samma dag som han fyllde ett år flyttade familjen till Sveg där han växte upp.

Annons

Efter avslutad skolgång i Sveg gick han förskollärarutbildningen och senare också en kockutbildning. Under lediga perioder jobbade han på Svegs konditori där han lärde sig baka.

Efter förskollärarutbildningen fick han anställning som förskollärare i Stockholm. 1993 flyttade han hem till Sveg där han började jobba som kock på Idamic. Han hjälpte till att bygga upp Härjeåsjöns Wärdshus.

Efter ett antal år i Sveg flyttade han tillbaka till Stockholm och jobbade då i restaurangbranschen och som musiker.

Hans stora intresse för musik började redan i unga år. Han var en duktig text- och låtskrivare, gitarrist och sångare som gav ut skivor med både sina egna och andras låtar. Han hade vid sin bortgång påbörjat en ny inspelning.

Håkan var en rak, ärlig och lättsam person. Han hade oftast ett tröstande ord att ge och hade alltid tid över för den som behövde honom. Han hade förmågan att lätta upp stämningen och locka till skratt. Håkan trivdes som bäst hemma i Härjedalen när han fick vara ute i naturen och ägna sig åt fiske.

Håkan sörjes närmast av syskonen Gunilla och Sture med familjer, syskonbarn med familjer, övrig släkt och många vänner.

Mer läsning

Annons