Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häggnäsdag på Staffans loge

Häggnäsdagen återuppstår igen, med helstekt gris, rökt sik, spelmansmusik och historieberättande.

Annons

På lördag återuppstår Häggnäsdagen igen, efter något års uppehåll.

– Vi håller just på att ställa i ordning borden inne på logen, säger Knut Klefbom. Det behövs många för vi räknar med att det kommer ett hundratal personer.

Häggnäsdagen är något av en hemvändardag. Som vanligt äger den rum på Staffans loge i Häggnäset. Alltså Staffan Mattssons loge som är Frostvikens största, trettiofem meter lång och tio meter bred, så det finns gott om plats. Där kommer att bjudas på bland annat helstekt gris och rökt sik. Knut Klefbom är ansvarig för musiken:

– Jag har vidtalat några musiker, vi spelar på amatörnivå, säger han. I övrigt ska vi ha frågesport och historieberättande. Vi vill inte riktigt släppa det här med berättarveckorna i Frostviken, så historierna är väldigt viktiga.

Alla som har en bra historia att berätta får anmäla sig när de går in. Efter det att sista historien berättats så kommer det att röstas om vilken som var bäst.

– Eftersom bygden är gles så är det roligt att träffas, vi som var tillsammans som unga i byn, och som nu har blivit lite äldre ungdomar.