Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häggenås-Lit jaktskytteklubb

Annons

Klubben har hållit årsmöte i församlingshemmet i Häggenås. Mötet öppnades av ordföranden Gösta Alm och till ordförande för mötet valdes Ulrik Hansson. Dagordningen godkändes och övriga frågor togs upp. Kassören fick ansvaret att föredra verksamhetsberättelsen, den ekonomiska rapporten samt revisionsberättelsen. Mötet beslutade att ge styrelsen ansvarsfrihet för det gångna året.

Styrelsen fick följande utseende: ordförande Gösta Alm, ledamöter Anders Gustafsson, Hans Blixt, Lars Pålsson och nyval på Mikael Persson. Suppleanter Martin Holmström, Ulrik Hansson och Mats Kullström. Kassör Helene Blom. Revisorer Bengt Magnusson och Hans Olov Eriksson, suppleant Erling Westerlund. Valberedning Örjan Wiklund, nyval Lars Nathanaelsson. Materialförvaltare Björn Hillensjö, Daniel Hallgren och Anders Gustafsson.

Klubben har haft fem protokollförda styrelsemöten samt kompletterande underhandskontakter per telefon. Klubben har under året bestått av cirka 400 medlemmar. Under året har en allmän upprustning gjorts av skyttebanorna.

Under det gångna året har följande aktiviteter genomförts: 14 personer har fullföljt jägarexamen med Lasse Pålsson, Martin Holmström och Gösta Alm som skytteinstruktörer och den teoretiska delen har Torgny Taraldsson och Janne Korhonen hållit i. Det har påbörjats en ny omgång med 30 deltagare, uppdelade på tre grupper.

Under sommaren hade Lena Magnusson och Christina Olsson hand om fem ”tjejskyttekvällar”.

Under maj månad anordnade klubben traditionsenligt Landbys Cup där 97 skyttar deltog. Som vanligt blev det en lyckad dag där antalet skyttar var arton fler än föregående år.

Åsbygdens naturbruksgymnasium har vid ett tillfälle under dagtid nyttjat skjutbanan i Häggenås. I Häggenås har man för övrigt haft 36 allmänna skyttekvällar och i Lit 12 skyttekvällar.

Klubben har även anordnat ”björnpasset-skytte” under tre lördagar samt några kvällar med god uppslutning vid bägge tillfällena.

Ett samarbete har inletts med skytteklubbarna i Offerdal, Krokom, Föllinge och Hammerdal. Detta gäller inköp av ett komplett markeringssystem att ha i reserv för att slippa stillestånd på skjutbanan om något markeringssystem går sönder under skyttets högsäsong.

Klubben har tilldelats ett stipendium från Wallenbergsfonden som skall delas ut den 20 mars.