Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hagberg först ut i folkmusikfestival

Anders Hagberg, improviserande flöjtvirtuos från Göteborg, inleder folkmusikfestivalen Härjedalspipan Revisited.

Folkmusikfestivalen Härjedalspipan Revisited är i gång. Först ut på scen är Anders Hagberg som bjuder publiken på allt från neandertalflöjt till kontrabasflöjt.

– I början av min karriär sökte jag mycket inspiration från Afrikansk musik och jazz, men senare har det även blivit en hel del nordisk folkmusik vilket jag spelar i gruppen Yggdrasil, säger Hagberg som under en spelning med Yggdrasil i Berlin träffade Andreas Hoffmann.

– Det var nog därför han kom att tänka på mig när de skulle ordna folkmusikfestival här i Lillhärdal, säger Anders Hagberg som är imponerad av vad Lillhärdals Kulturcentrum åstadkommit.

Under konserten får publiken höra unika toner från Anders Hagbergs kontrabasflöjt.

– Det är den enda kontrabasflöjten som finns i Norden.

Hagberg lockar fram diverse toner ur sin jätteflöjt, ibland låter det mer som trummor än flöjt.

– När jag var ung och började på den kommunala musikskolan så var jag tvungen att börja med blockflöjt som alla andra. Egentligen ville jag spela trummor eller elgitarr, men de kurserna var fyllda så jag fick fortsätta med flöjt, förklarar Hagberg när han stöter fram de olika tonerna.